SDP:n vaalistartti menee nyt multa ohi...olen torstaina töissä klo 10-18. Olisin halunnut kyllä tavata Jutta Urpilaisen ihan livenä, mutta ei nyt sitten tällä kertaa. Viime valtuuston kokous (jossa olin Seppo Myllymäen varalla) oli huikean pitkä kokous, käsittelyssä oli vuoden 2007 tilinpäätös ja sehän herätti keskustelua. Henkilöstöjohtaja Riitta Hallbergin esittelemä henkilöstöraportti oli myös mielenkiintoinen, vaikka se on tilastotietoa. Jotenkin minusta on vaan tosi kiinnostavaa pohtia, mitä niitten lukujen takaa löytyy niiden työntekijöiden ihan arkisesta työpäivästä. Ja mitä ne luvut ja prosentit oikein tarkoittavat ja miten niihin voi kaupunki työnantajana vaikuttaa.

Ja voi hyvät hyssykät sitä liikennepuistoasiaa...Pekka Puustinen otti kokouksen lopuksi esille MLL:n yritykset saada kaupungilta avaimia liikennepuistoon. Tarinahan menee näin: kaupungin liikennepuisto Haapaniemen koulun läheisyydessä on kunnostettu pari vuotta sitten MLL:n paikallisyhdistyksen  ja Lions-klubin voimin, mutta ongelmana on, että kaupunki ei järjestä mitään toimintaa puistossa. MLL:n väki halusi edesauttaa asiaa, että kuntalaiset edes pääsisivät käyttämään puistoa sekä sen lukitussa varastossa olevia kulkuneuvoja (polkuautoja,pyöriä ym.) ja pyysivät kaupunkia toimittamaan avaimen saatavaksi kirjastosta. Ja näin onneksi tehtiinkin. Mutta tänä keväänä yritimme saada kaupungilta lisää avaimia esim.puiston lähellä asuville perhepäivähoitajille sekä yhden MLL:lle, koska pidämme kesäkuussa perhekahvilaa puistossa. No, kaupungiltahan löytyi avaimia peräti 2 kpl ja lisää ei kuulema ollut varaa teettää. (Avaimet maksavat n.5 €/kpl...) MLL päätti sitten maksaa itse avaimien teon, mutta paikallinen lukkoseppä olikin niin ystävällinen, että tämän tarinan kuultuaan, lahjoitti avaimien teon! Kiitos!

Perusturvalautakunnan kokous oli keskiviikkona 18.6. Pihtiputaalla ja se pidettiin valtaisan ukkosen ja rankkasateen säestämänä. Tutustuimme kokouksen aluksi Pihtiputaan terveyskeskuksen tiloihin, joissa on yllätys, yllätys: kosteusvaurio... Remontti tehdään kesän aikana. Muuten isoin ja aikaavievin asia kokouksessa oli senioriasumisen tulevaisuuden suunnitelmat. Valtuusto sekä lautakunnan kokous olivatkin  nyt viimeiset kokoukset ennen kesätaukoa, seuraavan kerran elokuussa.

Juhannus oli leppoisaa kotonaoloa, grillaten ja ristikoita täytellen.
Voiko sataa koko kesän..? Miehen kesäloman viimeinen viikko menossa, ja harmittaa lasten puolesta kun on ollut sateista koko ajan. Ja olisihan se toki itsekin mukava työpäivän jälkeen ulkoilla. Mua oikeesti alkaa pikkuhiljaa nyppimään tuo sataminen! Tule kesä ja kuivaa.