Hiukkasen vaalikuumetta alkaa olla, minulla ainakin. Mielenkiintoinen syksy on tulossa. Minua ainakin oikein jännittää tulevat kunnallisvaalit, onhan useat vanhat konkarit jäämässä pois. On erittäin mielenkiintoista nähdä, keitä on ehdolla ja ketkä valitaan. Toivottavasti viitasaarelaiset ovat aktiivisia äänestäjiä. Aktiivisuutta äänestäjiltä täytyy löytyä mahdollisesti jo ennen vaaleja löytääkseen oman ehdokkaansa, jos poisjäävien valtuutettujen joukossa on se oma ehdokas.

Toivon, että kaikkien puolueiden listoilta löytyy paljon itseni ikäisiä ja nuorempiakin ehdokkaita. Pääsevät mukaan NUIVIEN toimintaan! :) NUIVAT= Nuoret Innokkaat VAltuutetuT on alle 40-vuotiaiden kunnallispolitiikassa mukana olevien viitasaarelaisten ryhmä, yli puoluerajojen. Ryhmässä tällä hetkellä mukana minun lisäkseni ovat: Pekka Puustinen, Jussi Kananen, Mika Nissinen ja Tuula Kuntsi. Ryhmä on kasattu aivan epävirallisesti ja kokoontumiset ovat vapaamuotoisia ilman pöytäkirjojen pitämistä.

Perusturvalautakunnan kokous oli Viitasaarella ke 14.5. Pikku hiljaa alkaa ensi vuoden talousarvion valmistelu, keskusteluissa sivuttiin jo tulevia suunnitelmia. Lautakunnan oma seminaari on ensi viikolla Jyväskylän Paviljongissa, Stakesin Terve-Sos 2008 koulutustapahtuman yhteydessä. Tapahtuman ohjelma löytyy netistä www.stakes.fi/tervesos. Peruspalveluministeri Paula Risikko on tavattavissa, ja lautakunnan kokouksessa jo tulikin mieleemme monta ajankohtaista asiaa kysyttäväksi. Toivottavasti pääsemme kysymyksiä esittämään, keskusteluihin ministerin kanssa on ohjelmaan varattu vain tunti. Ja paikalla on toki paljon muitakin kuin me wiitaunionilaiset. Muita aiheita tapahtumassa keskiviikkona  ovat mm. PARAS- hankkeen tilannekatsaus, Rakenteet muuttuvat - kehittyykö kotihoito, Uutta lapsipolitiikkaa: hyvinvoinnin vastuunkantajat. Mielenkiintoisia asioita kaikki. Torstain seminaarien aiheina ovat mm. Lastensuojelu, Palvelujen vaikutus hyvinvointiin. Messujen tapahtumiin kuuluu myös maalaislääkäri Tapani Kiminkisen puheenvuoro. Mielenkiintoinen persoona, menen varmasti kuuntelemaan.

Itse toivon seminaarilta myös tutustumista uusiin ihmisiin ja että tulisi hyviä keskusteluja. On aina mielenkiintoista vertailla oman paikkakunnan asioita jonkun muun paikkakunnan asioiden hoitoon. Joskus jopa huomaa, että asiat omassa kunnassa onkin aika hyvällä mallilla. Tai sitten voi löytyä joku oikein hyvä, yksinkertainen vinkki johonkin asiaan, ja sehän on aina plussaa! Aina asioita ei vain itse näe katsottuaan niitä läheltä tarpeeksi pitkään.

Kylmää kevätpäivää täällä koneen äärellä joutaa viettämään, mies on keskimmäisen lapsen kera pyöräilemässä, nuorin lapsi kaverinsa luona leikkimässä ja vanhin lapsista on ystävänsä syntymäpäivillä Niinilahdessa, joten äippä saa kirjoitella ihan rauhassa. Koira makailee tuossa jaloissani, uneksii niin että tassut potkii.